Odontologia per l'esport

A Petits Grans Somriures comptem amb odontòlegs que han vinculat part de la seva activitat professional a l’estudi de l’atenció odontològica de l’esportista i volem oferir, a Girona aquesta atenció específica. Actualment, encara és una part de l’odontologia desconeguda per moltes de les persones vinculades al món de l’esport.

Els esportistes són cada dia més conscients de la importància de tenir una boca sana. Hem de tenir en compte que la cavitat oral presenta un alt contingut bacteriològic, que pot afectar en l’àmbit general. La prevenció és molt important, ja que la pèrdua de salut bucodental pot causar problemes en rendiment esportiu.

L’esport de competició necessita un perfecte estat de salut general pel seu desenvolupament més òptim. Ningú es pot considerar sa si no té una bona salut bucodental.

La boca forma part del nostre cos i per tant quan hi ha una infecció en una dent o les genives aquesta afecta el rendiment general del nostre organisme. A la nostra cavitat oral conviuen una gran diversitat de bacteris, això dificulta el control del seu creixement i predisposa una altra prevalença d’infeccions cròniques que passen desapercebudes. Davant d’aquesta situació, el sistema de defensa del nostre cos tracta de mantenir els focus controlats en aquest estat crònic o latent que poden dificultar altres funcions del nostre cos.

L’atenció odontològica que oferim és tant en l’àmbit col·lectiu, xerrades informatives, avaluacions de clubs o equips esportius que es posin en contacte amb nosaltres, com a escala individual (esportistes, entrenadors, …).

Els traumatismes bucodentals, moltes vegades relacionats amb la pràctica esportiva, son una PRIORITAT per l’equip de Petits Grans Somriures. És important que quan rebem un traumatisme en l’àrea bucodental hi hagi una avaluació per part d’un professional de l’àmbit odontològic. El nostre equip té establert un protocol d’urgència per l’atenció odontològica d’un traumatisme dental. És important saber que no sempre s’observen lesions externes i que poden haver-hi lesions internes irreversibles i s’ha de monitorar el cas durant un temps variable segons la gravetat de la lesió, l’edat del pacient o la maduresa de la dent.

Segueix-nos a les xarxes:

WhatsApp chat