Odontologia per a embarassades

A l’Equip de Petits Grans Somriures, volem destacar la importància de començar la prevenció de la salut bucodental del nadó des del moment de la concepció. Encara que sigui un concepte que actualment sorprèn en la nostra societat el volem treballar, ja que per nosaltres és fonamental partir d’uns progenitors sans, lliures de patologia activa. Està demostrat que la salut oral dels progenitors influeix directament en la salut oral dels fills, per aquesta raó, obrim les nostres portes a tots els pares involucrats en la millora de la salut dels seus nadons.

A més, tradicionalment es considera normal que durant l’embaràs aparegui alguna patologia bucodental en la mare gestant, afegint que es pensa que està contraindicat qualsevol tractament odontològic en una dona embarassada aquest grup es converteix en un grup d’alt risc de patir malalties bucodentals.

Actualment tenim la suficient informació per adequar els tractaments odontològics que necessita la mare gestant sense que tinguin efectes nocius pel nadó.

La dona embarassada, es considera d’alt risc quan s’ingereixen aliments cariogènics, pels canvis hormonals que poden provocar alteracions a la geniva, i quan és una pacient que presenta vòmits freqüents o reflux, ja que aquestes situacions augmenten la susceptibilitat a la càries i a la gingivitis.

Per sort, aquest risc es pot controlar en la majoria de casos i per això aconsellem a totes les parelles que vulguin tenir un fill que s’informin amb el seu dentista o amb nosaltres.

Segueix-nos a les xarxes:

WhatsApp chat